Hundspann

Upplev tjusningen med att glida fram bakom ett hundspann genom ett Lappland i vinterskrud.

Sittandes i nya fina slädar eller körandes ert eget spann är upplevelsen total. Turerna går efter leder som är väl preparerade och genom ett landskap som tar en med häpnad.

Turer leds av personliga guider med mångårig erfarenhet av hundspannskörning och våra guider brinner av iver att få låta er ta del av den vildmark och de vilda djur som finns här uppe, t ex stöter vi nu som då på älgar, renar, rävar, tjäder, orre och under vårvintern en och annan kungsörn.

Vi erbjuder numera även hundspannspaket i vilka ni kan kombinera en härlig hundspannstur med spa, logi och frukost men även ett alternativ i vilket middag är ingår.

Alla hundspannsturer utgår från Ruskträsk, 3,5 mil utanför Lycksele.

Hundspannspaket 1 – 1945 :-/person.

Mushers Joy 4h (hundspann) på delat spann.
Fri entré till vår spa-avdelning
Logi i delat dubbelrum
Frukost

Möjliga tillägg:
Köra eget spann 500 :- i tillägg per person.
Enkelrumstillägg – 300 :-/person.

Om hundspannsturen:

Denna tur startar med en kortare introduktion och vad som är bra att tänka på. Efter detta får ni och hundarna lära känna varandra och de förbereds varpå vi sedan är redo för avfärdMedan hundarna är vana och professionella har sällan de som åker samma vana. Därför tar vi det i början lugnt tills vi fått in känslan. 

På denna tur delar ni spann (även om det är möjligt att köra ett eget spann mot tillägg). Vi stannar till efter ca. 30 minuter för att sträcka lite på benen, ta en bild och bara njuta lite. Efter ytterligare ca. 30 minuter blir det ett längre stopp för lunch till vilken soppa serveras över öppen eld som avrundas med en kopp kaffe. Efter lunchen är det dags för återfärd.

Ingår: Vinterskor och overall.

Ingår inte: Transfer till och från kenneln.

Mössa och handskar.

Hundspannspaket 2 – 3595 :-/person.

Wild and free mushing (hundspann) 6-8h på delat spann.
Fri entré till vår spa-avdelning
2-rätters middag inkl. kaffe, exkl. dryck
Logi i delad minisvit med bastu
Frukost

Möjliga tillägg:

Köra eget spann 700 :- i tillägg per person.
Enkelrumstillägg – 500 :-/person.

Om hundspannsturen:

Denna tur startar med en introduktion och vad som är bra att tänka på. Efter detta får ni och hundarna lära känna varandra lite  och de förbereds varpå vi sedan är redo för avfärd. Medan hundarna är vana och professionella har sällan de som åker samma vana. Därför tar vi det i början lugnt tills vi fått in känslan.  På denna tur delar ni spann (även om det är möjligt att köra ett eget spann mot tillägg). Vi stannar till efter ca. 30 minuter för att sträcka lite på benen, ta en bild och bara njuta lite. Efter ytterligare ca. 1 timme och 30 till platsen för lunchen. Det är efter denna typ av turer so Alaskan huskyn kommer till sin fulla rätt. Njut av omgivningarna, ta foton eller bara beundra hundarna.

I samband lunchen ger vi hundarna något att äta innan vi gör upp en eld och kokar en härlig rengryta. Totalt är man under denna tur ute i ca. 6-8 timmar, beroende på väder och föret. Till denna tur är det bra att ta med sig extra varma kläder då man är ute relativt lång tid.

Ingår: Vinterskor och overall.
Ingår inte: Transfer till och från kenneln.

Mössa och handskar.

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB