Lapland Wine Festival

15 utställare med dryck och mat

Provsmaka vin från alla världens hörn, från bla Frankrike, Italien, Spanien, USA, Nya Zeeland samt några viner från världens äldsta vinregioner.
Svenska viner finns representerade samt hantverksöl från Gårdsbryggeriet 65 grader och Jukkasjärvi Spirits.
Provsmaka mat från norrländska producenter.

Vi har den stora glädjen att välkomna Munskänkarna från Lycksele som utställare på festivalen!
Se seminarieprogram. Fri entré till alla seminarier.

Festivalen avslutas tillsammans med ett av Sveriges mest populära dansband, Streaplers.


Boendepaket med entré till Lapland Wine Festival, middag samt dans till Streaplers - priser från:
1395 kr per person.

Boka ert boendepaket eller endast entré på:
0950-37000 eller info@hotelllappland.se

Varmt välkomna!

LAPLAND WINE FESTIVAL

  •  14 mars 2020
  •  13.00-17.00 & 18.00-21.00
  •  Boendepaket: 1395  kr/pp
  •  Dagpass: 13.00-17.00, 100 kr
  •  Kvällspass: 18.00-21.00, 200 kr
  •  Heldagspass: 13.00-17.00 & 18.00-21.00, 250 kr
  •  Heldagspass samt entré till Streaplers: 395 kr
  •  Endast entré till Streaplers: 22.00-02.00, 200 kr

 

Provningshäfte. Värdekuponger för 200 kr
Med kuponger betalar du provningar. Kostnad från 20 kr för en provning.
Provningsglas ingår.

Utställare

1 TIRAGE IMPORTS  

Tirage AB är svensk återförsäljare av champagne sedan 2015. Idag importerar Tirage från tre champagnehus som skapar sin champagne på egna odlade druvor.
De tre fantastiska champagnehusen är, Joseph Desruets, idag 6:e generationen som fortfarande använder samma vinpress som de hade när de startade sin tillverkning 1888.
Eric Tailett har specialiserat sig på druvan Pinot meunier.
Domaine Vincey satsar uteslutande på Blanc de Blanc vars druvor klassificeras som på Grand Cru.

www.tirageimports.se

2 WINE TO SWEDEN 

Wine to Sweden är ett företag som importerar italienska kvalitetsviner från ett antal större och mindre vingårdar i distrikten Valpolicella, Chianti, och Abruzzo. Vi är stolta över vårt sortiment och våra leverantörer som vi valt ut genom personliga kontakter eller besök på vingårdarna. Vi erbjuder också kundanpassade vinaktiviteter till både företag och privatpersoner.

www.winetosweden.se

3 WINE BROTHERS & CO

Vi är en liten aktör från Umeåtrakten som håller på för att vi själva är intresserade och älskar vin.
Vi kommer med några mogna viner från årgångarna 2010, 2012 och 2013. Rött från Rhonedalen i Frankrike samt rött och vitt från Marlborough på Nya Zeeland. Bubbel är en passion för oss som många andra och från Spanien har vi med oss en vit och en rosa Cava. Sist men inte minst så har   vi två olika mousserade drycker på björksav. SAV Sparkling som tillverkas i Jämtland och de har sällskap även av en snaps som även den görs på bara björksav. Snapsen serverar vi i en drinkform likt en klassisk GT men här blir det en SAV & Tonic.

www.winebrothers.se

4 HIGH COAST WINE

Levererar kvalitetsviner från Moldavien som har några av världens äldsta vinregioner där historien går tillbaka 9000 år. Idag vin från gårdar av absolut världsklass. Vi samarbetar med flera av de främsta vingårdarna i Moldavien. Chateau de Purcari, Chateau Vartely, Et Cetera och Cricova.
Alla bland de allra främsta i Europa vad gäller kvalitet.

www.highcoastwine.se

5 ARGORIA  

Vi presentrearar helt unika viner från Armenien. Troligen världens äldsta vinland, med minst

6100 år avancerad vintillverkning. Viner på uråldriga unika armeniska druvor. Areni, Kakhet, Haghtanak, Kangun, Voskehat, bara för att nämna några. Några knepiga att uttala, alla är underbara att smaka. Prova och avgör själv hur unika de är. Producenterna är småskaliga och mycket kvalitetsmedvetna. Läs mer om sagolandet Armenien, producenterna, druvorna och de unika vinerna.

www.argoria.se

6 HALLBUS VIN

Hallbus Vin arrangerar vin och matresor i mindre grupper till Frankrike och Italien och besöker små familjeägda vingårdar. Här på festivalen kan du prova viner från några av deras vingårdar, unika viner du inte hittar i Sverige annat än genom Hallbus Vin.

www.hallbusvin.se

7 TAITTINGER CHAMPAGNE

Champagne Taittinger, med anor från 1700 talet., är ett av få större champagnehus som ägs av och drivs av familjen vars namn pryder etiketten. Chardonnaydruvan är ett dominerande inslag i husets stil, som karaktäriseras av lätthet, elegans och friskhet. I Taittinger Brut Reserve ingår druvor från mer än trettiofem olika växtplatser i Champagne. Efter jäsning och buteljering har vinet lagrats ytterligare i fyra år på jästfällningen och utvecklat en elegantsmak och doft med inslag av brioche, gröna och röda äpplen, citrus och mineral.

www.taittinger.com

8 GÅRDSBRYGGERIET 65 GRADER HANTVERKSÖL

Vi är Lyckseles närmaste mikrobryggeri. Vi är ett litet familjeföretag som håller till på vår gård i Barsele där vi brygger öl hantverksmässigt och småskaligt. Med denna satsning i Södra Lappland vill vi öka tillgången på lokalproducerade produkter och bidra till en levande landsbygd.

www.gardsbryggeriet65n.se

9 IDUNN NORSJÖ WINE & CO

Hållbar vinproducent som fått stor uppmärksamhet för sina kvalitetsviner av blåbär och lingon. En innovation som bygger på en gammalsvensk tradition av vintillverkning av bär- Solvin. Genom att kombinerat tradition och professionella hantverket i vinmakeri, producerar IDUNN premium viner av de fantastiska vildväxande blåbär och lingon från de norrländska skogarna. Drivkraften och filosofi är njutning av de bästa råvaror med minimal miljöpåverkan, hälsa och hållbarhet för människor och planeten.

www.idunnwine.se

10 NORRLANDS FRUKTVIN

Företaget har grunden i vår önskan att hantverksmässigt förädla de delikata och hälsofrämjande skogsbären som finns i stora mängder i våra skogar. Med en stor känsla för hög kvalitet och garanterat råvaruursprung började vi vår verksamhet   sommaren 2017. Vi har idag jästa fruktviner av de norrländska skogsbären blåbär och lingon som bas till det framväxande produktsortimentet. Vi tillverkar även likörer och smaksatt sprit baserade på lokala bär och örter. Norrlands Fruktvin har sina lokaler i Ånäset, Västerbotten, nära kusten mitt mellan städerna Umeå och Skellefteå.

www.norrlandsfruktvin.se

11 VINGRUPPEN I NORDEN AB

Vingruppen representerar en rad olika produkter från hela världen. Följ med på en resa till Brännland Cider i Norrbotten över till Chateua Ste Michelle i Kalifornien samt tillbaka till Verona och Valpoliceilla. Och svar på frågan varför Amaronevinerna är så populära.

www.vingruppen.se

12 JUKKASJÄRVI SPIRITS  

Våra drycker vill vi skall påminna om naturen, råvarorna och det friska vattnet i Norrland. Dryckerna har smak av norrländska bär. ”A touch of Swedish Lapland” En känsla av Norrlands rikedomar i de råvaror som finns här.

www.jukkasjarvispirits.se

13 LÖVBERGS OSTAR & LÖVBERG GÅRDSPRODUKTION

Vårt gårdsmejeri är ett av Sveriges minsta, men vi har vunnit SM-guld för en av våra ostar. Vi är ett familjeföretag som tillverkar våra produkter av lokal mjölk från ekologiska Holsteinkor som betar utanför vårt mejeri. Våra produkter är certifierade som mathantverk via Eldrimner. Vilket innebär vi jobbar hantverksmässigt och att det är våra händer som gör produktionen samt att vi inte har några tillsatser i våra ostar.

www.lovbergsostar.se

14 TANNSELE LANTBRUK AB

Ett lantbruksföretag som värnar om kvalitén runt djurskötseln och råvaran. Närproducerat nötkött till privatpersoner och företag. Njut av produkter som rökt kött och korv från vår partner Gårdscharken Fågelberget.

Seminarieprogram 14 mars

13.30 Tirage Imports

Tre fantastiska champagnehus, lyssna på spännande information om vinhusen Joseph Desruets, Eric Taillet och Domaine Vincey. Välkommen till Champagne och Frankrike.

14.00 Gårdsbryggeriet 65 grader

Hantverksbryggeri från Barsele i Storuman. Ägarna berättar om hur det går till att brygga deras öl och hur allt började samt om bryggeriets visioner.

14.30 High Coast Wine

Levererar kvalitetsviner från Moldavien som har några av världens äldsta vinregioner där historien går tillbaka 1000-tals år! Ta del av historien. Idag viner av världsklass.

15.00 Hallbusvin

Importerar unika viner från Italien, Frankrike och USA till Sverige. Arrangerar vinresor till unika vingårdar.  Bli inspirerad och ställ frågor om resor till olika länder, distrikt och vingårdar.

15.30 Idunn Norsjö Win & Co

Ta del av hemligheten bakom produktion av viner av högsta klass från vildvuxna bär från Norrland. Kvalitetsviner av blåbär och lingon. En gammalsvensk innovation och tradition.

16.00 Vingruppen

Vingruppen representerar en rad olika produkter från hela världen. Följ med på en resa till Brännland Cider i Norrbotten över till Chateua Ste Michelle i Kalifornien samt tillbaka till Verona och Valpoliceilla. Och svar på frågan varför Amaronevinerna är så populära.   

16.30 Champagne Taittinger

Med anor från 1700-talet, är ett av få större champagnehus som ägs av och drivs av familjen vars namn pryder etiketten. Jenny Persson tar dig med på en resa till en av världens mest anrika vinhus.

17.00 Argoria

Följ med på en resa 6000 år tillbaka. Häng med på en spännande upptäcktsresa till ett unikt vinland. Armeniskt vin finns nu på svenska marknaden!

 

Din biljett till festivalen gäller som entré. Ingen förbokning krävs.

Välkommen till seminarier om drycker och upplevelser.
Dryckerna kan du provsmaka på festivalen.

Välkommen till Lapland Wine Festival.

Boka aktivitet

Sök boende

Internetmedia Kommunikationsbyrå AB